Jak mrozić mascarpone?

Mascarpone, maślany włoski ser, który dodaje kremowej doskonałości wielu naszym ulubionym deserom, może stanowić wyzwanie, gdy chcemy go przechowywać na dłużej. Czy mrożenie tego delikatnego...

Przepis na najlepszą bezę

Beza, ta delikatna, lekka i niezwykle aromatyczna przyjemność dla podniebienia. Jest jak sztuka w kuchni. Jej przygotowanie wymaga cierpliwości, precyzji i pewnych sekretów, które uczynią...

Przepis na pyszne pączki

Pączek to tradycyjny wyrób kuchni polskiej. Jest to ciasto drożdżowe smażone na głębokim tłuszczu (oleju, klarowanym maśle, rzadziej na smalcu) i nadziewane marmoladą lub konfiturą....

Przepis na bezę

Beza to pięknie wyglądający deser o klasycznym i prostym przepisie. Użycie drobnego cukru oraz soku z cytryny sprawi, że pozostanie chrupiąca, będzie pięknie błyszczeć, doskonale się ususzy...